Banen voor Engineers bij Focus Engineering!

Bent op zoek naar een nieuwe baan in de engineering sector? Dan bent u voor vacatures bij Focusengineering.nl op de juiste plaats! Voor professionals die op zoek zijn naar een baan in de Petro-chemie, chemie, olie & gas, power, offshore, pharma of food & beverage, hebben wij vacatures beschikbaar.

Focus Engineering
Focus engineering richt zich volledig op Nederland en België en houden zich uitsluitend bezig met Controls & automation en Electrical & instrumentation. Focus Engineering heeft jarenlang ervaring om de juiste mensen voor een baan te vinden. Ze weten altijd precies welke engineers een project tot en succes kunnen maken. Focus engineering maakt de perfecte match tussen engineers en projecten. Door hyperspecialisatie kennen zij de hele markt en ze leveren oplossingen op maat.

Werknemers
Met vrijwel alle opdrachtgevers in de Petro-chemie, chemie, olie & gas, power, offshore, pharma of food & beverage hebben zij contacten. Op de website van focus engineering kun je snel en makkelijk zoeken naar een functie, sector of categorie. In de filter kunt u vervolgens kiezen de regio uit waarin u aan het zoeken bent naar een baan. Ook kunt u aangeven of u op zoek bent naar een tijdelijk of vast dienstverband. In de filter kunt u nog meer voorkeuren aangeven die het zoeken naar de perfecte baan voor u nog makkelijker maken!

Bedrijven
Om dé specialist te zijn in dit gebied, neemt Focus Engineering alleen vacatures voor Nederland en België op. Bij Focus Engineering zoeken ze de beste kandidaat voor uw vacature zodat uw proces tot een succes gaat worden. Contact opnemen over vacatures gaat gemakkelijk via onze website

Kredietwaardigheid controleren voor maar €6,95!

Leer uw zakenrelaties kennen voordat u zaken met ze doet en check de kredietwaardigheid! Via kredietrapportaanvragen.nl kunt u snel en gemakkelijk een kredietrapport aanvragen van het bedrijf waarmee u in zee hoopt te gaan. Op deze manier voorkomt u wanbetaling en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan!

Hoe werkt het?
Via de website van kredietrapportaanvragen.nl vraagt u informatie over de kredietwaardigheid aan. Kredietrapportaanvragen.nl heeft informatie over bedrijven in Europa en Noord-Amerika. Binnen 5 minuten na aanvraag heeft u de informatie in uw mailbox! Het aanvragen gaat snel en kost maar €6,95. De kredietcheck die u ontvangt bestaat uit de algemene bedrijfsgegevens van het bedrijf, omzet- en liquiditeitsontwikkeling, kredietadvies, betaalgedrag, credit Rating, ontwikkeling van Credit Rating, balansgegevens en de concernstructuur!

Direct aanvragen!
Via de website van kredietrapportaanvragen.nl selecteert u in het menu snel een land en zoekt u op de bedrijfsnaam. Vervolgens selecteert u het juiste bedrijf en rekent u gelijk af. Binnen 5 minuten ontvangt u alle gegevens van het bedrijf in uw mailbox! Voorkom oplichting of wanbetaling en vraag via kredietrapportaanvragen.nl alle gegevens aan.

Op zoek naar een carrière in de software? Bekijk vacatures op Codeguild!

Bij codeguild kunt u terecht voor vacatures op het gebied van software Development, software engineering en software Development management. Via de website van Codeguild kunt u gemakkelijk alle vacatures zien die in dat werkgebied te vinden zijn!

Waarom Codeguild?
Codeguild zet voor u snel alle vacatures op een rij die beschikbaar zijn in dit werkgebied. Via de website selecteert u in welke regio u op zoek bent naar een baan. Codeguild is een gespecialiseerd werving & selectie bureau binnen het hogere segment in de Nederlandse software Development en –engineeringmarkt. De ondernemers van Codeguild hebben ruimt 10 jaar ervaring op de software markt en hebben veel kennis van de mensen en de technologie in de randstad. Met als doel een vruchtbare werkrelatie, brengen zij organisaties en softwaredevelopers en –engineers binnen de regio in contact.

Werkgevers op Codeguild
Zowel als werkgever als werknemer kunt u bij de website van Codeguild terecht. Als werknemer kan je via Codeguild op zoek naar vacatures die bij jou passen. Maar ook als werkgever kan je terecht bij codeguild om vacatures te melden waar sollicitaties op binnen mogen komen. Codeguild toetst kandidaten aan de punten die ze afgesproken hebben met de werkgever, zodat u kandidaten op gesprek krijgt die echt matchen met het beeld wat u als werkgever in uw hoofd hebt. Kijk voor meer informatie over de werkwijze bij de werkwijze.

Regel uw salarisadministratie via Payrollplaats!

Heeft u genoeg van juridische zaken zoals salarisadministratie en de bijbehorende verplichtingen rondom uw medewerkers in de horeca? Besteed via payrollplaats het juridische werkgeverschap uit!

Wat is Payrolling?
Payroll, ook wel payrolling genoemd, is het uitbesteden van het juridische werkgeverschap. Dat houdt in dat u de gehele salarisadministratie en andere juridische zaken overdraagt aan werknemers van een bedrijf wat met Payroll werkt. Payrollplaats is een bedrijf wat de juridische zaken voor u kan regelen. Zij kunnen zowel uw parttimers als uw fulltimers met arbeidsovereenkomsten voor bepaalde en onbepaalde tijd bij Payrollplaats op de loonlijst zetten. U werft en selecteert zelf uw eigen medewerkers, verzorgt zelf hun planning en voert de dagelijkse leiding over uw medewerkers. Payrollplaats verzorgt het juridische gedeelte van het werknemersschap en de verwerking van het salaris.

Voordelen Payrollplaats
Via Payrollplaats huurt u als het ware uw eigen personeel terug en dat scheelt administratieve zaken! Payrollplaats is een payroll organisatie die het belangrijk vindt om open en eerlijk te zijn in de communicatie naar u. Daardoor weet u precies waar u aan toe bent. Dankzij payrolling betaald u alleen de uren die de werknemer daadwerkelijk maakt. Een ander voordeel om te werken via Payroll is dat u normaal gesproken maximaal 2 jaar aan tijdelijke contracten mag geven, maar via Payroll is dat 5,5 jaar! U loopt geen arbeidsrechtelijke risicio’s. Dankzij deze regeling heeft u geen doorbetalingsplicht als uw werknemers ziek of arbeidsongeschikt zijn. Voor meer voordelen van payrolling kunt u terecht bij voordelen payroll.

Wat is Bijstand

De bijstand is de beroerdste uitkering, om meerdere redenen:

het is de laagste: ca. 600 netto per euro per maand voor een alleenstaande (zonder langdurigheidstoeslag e.d.)
er is de vermogenstoets: u mag als alleenstaande niet meer dan ca. 5.000 euro bezitten, en wat uw huis betreft niet meer dan 42.000 euro in waarde – anders moet u dat allemaal eerst opeten voordat u überhaupt iets krijgt (zie voor exacte bedragen de informatie op www.minszw.nl, hier worden schattingen gegeven, de werkelijke bedragen veranderen wel eens een paar procent)
alles wat u verdient wordt ingehouden op uw uitkering.

u wordt vernederd behandeld door veel sociale diensten
u krijgt een enorm vooroordeel tegen: alsof u niets kunt. Wij kennen zelfs gepromoveerde mensen die in de bijstand zitten, het is een sprookje dat hogere opleiding meer kansen zou garanderen. Lager dan MBO vermindert uw kansen, maar vanaf MBO niveau maakt het niets uit. U loopt zeer hard op tegen het vooroordeel in deze maatschappij dat ‘wie iets kan, wel werk kan vinden’.
Verdienen naast de bijstand wordt als fraude gezien – terwijl het, als je de bijstand als basisinkomen ziet (zie www.basisinkomen.nl) juist aan te moedigen zou zijn dat u erbij zou werken.

Voorbeeld: u hebt bijstand maar kunt voor dagen per week in een winkel werken. Die 2 dagen per week brengen u niet boven bijstandsniveau…..dan wordt, als u werkt, alles van uw bijstand ingehouden. De gemeenten hebben wel de mogelijkheid ca, 1900 euro per jaar bonus aan u uit te keren als u toch naast de bijstand werkt (terwijl de inkomsten toch op uw bijstand worden ingehouden). Duitsland heeft eerder dan Nederland de belachelijkheid van dit systeem gezien en ‘mini-jobs’ ingevoerd, waarbij u een aantal maanden per jaar toch kunt werken naast uw bijstand.

MAAR: nu is creativiteit nodig, zowel ten aanzien van:

inkomsten
vermogen
Inkomsten

De bijstand wordt per maand beoordeeld. Als u volgende maand voorziet te kunnen weken en dan meer dan de bijstand te verdienen, nodigen wij uit uw bijstand op te zeggen per datum dat u begint met werken. Als u na die maand werken weer geen werk hebt, dan vraagt u opnieuw bijstand aan. Wettelijk is dit allemaal toegestaan. Dat de ambtenaren op de sociale dienst zullen meestal stug zijn, u zult wellicht juridische hulp nodig hebben om uw gelijk te eisen (zie: Diensten), maar het kan prima.

Zo kunt u als webesigner een aantal opdrachten opsparen om in die ene maand uit te voeren waarin u geen bijstand heeft. U kunt dan de verdiensten houden. Dit geldt typisch ook voor ‘seizoensarbeid’ en het is dan ook geen wonder dan landen als Alaska (visserij, seizoensgebonden) een basisinkomen hebben ingevoerd.

Vermogen

Natuurlijk raden wij uw aan al uw vermogen in veiligheid te brengen zodra u maar ook bijstand voorziet. Mogelijkheden zijn:

uw interieur compleet vernieuwen met uw spaargeld
andere duurzame goederen kopen (op huis na – zie later)
garantiesompolissen te kopen die pas vanaf uw 65e uitkeren – maar wel polissen die absoluut die afkoopbaar zijn voor uw 65e (anders zegt de sociale dienst: koop eerst uw polissen af)
uw huis te schenken aan een Stichting, die het huis weer tegen een zeer lage prijs aan u verhuurt
uw huis te schenken aan een zeer betrouwbare dierbare, met hetzelfde effect (bij schenking van onroerend goed is geen overdrachtsbelasting van 6% verschuldigd, u hebt slechts een ‘transportakte’ nodig van de notaris
uw geld onderbrengen bij buitenlandse banken met bankgeheim: Zwitserland, Luxemburg, Lichtenstein, Jersey, Guernsey, Isle of Man. U kunt per internet een rekening openen en uw geld storten, en er zijn genoeg fiscale kantoren die dat voor u kunnen doen. Formeel is het dan nog uw vermogen, dus u omzeilt de vermogenstoets in die zin dat u uw vermogen verzwijgt en het voor de sociale dienst niet traceerbaar is. Op de ethische kanten van zowel het hanteren van een vermogenstoets als het ontwijken hiervan wordt hier verder niet ingegaan.
een ‘trustmaatschappij’ oprichten in het buitenland. Het geld is dan niet meer van u, maar van de ‘trustee’. U bent dan slechts ‘beneficiary’ maar kunt wel vastleggen dat u regelmatig geld krijgt/periodieke inkomsten van het vermogen zodra uw bijstand over is.

Wat is WAO

Wij gaan er hier vanuit dat u 80-100% in de WAO zit.
Echter: de WAO is een ‘loondervingsmaatregel’, dus het kan best zijn dat de UWV arts u voor 50% afkeurde – bijvoorbeeld dat u slechts 20 uur in de week kunt werken. Door het inkomensverschil – het inkomen dat u vroeger was, versus het inkomen dat u met banen van 20 uur per week kunt verdienen – kan het echter voorkomen dat u toch 80-100% WAO wordt.

Indien u een dergelijk geval bent: verklaard x uur per week te kunnen werken, maar door inkomensderving in 80-100% WAO, dan is dat ideaal om legaal bij te verdienen. U hoeft geen werkbriefje in te vullen, werk gewoon, en geef aan het einde van het jaar alles als ‘overige inkomsten’ aan de fiscus op. Het veiligst is hierbij een ‘overeenkomst van diensten’ aan te gaan. Indien u een arbeidsovereenkomst sluit naast uw 80-100% WAO van meer dan 20 uur, kunt u in problemen komen omdat men dan zegt: ‘Ziet u wel, u kunt toch meer dan 20 uur per week werken!’. Als uw inkomsten in de tijd waarvoor u goedgekeurd bent hoger zijn dan de uitkering (per uur), zou men uw ‘restverdiencapaciteit’ alsnog hoger kunnen inschatten, en zou daardoor uw WAO percentage kunnen dalen. Maar als u toch zeker bent van de continuïteit van uw verdiensten: gewoon doen!

U mag helemaal niet werken
Stel dat u volledig bent afgekeurd, u kunt 0 uur per week nog werken (aldus wordt ingeschat), dan is het gevaarlijk om te gaan werken. Het wordt wel aangemoedigd, zeker als u zich sterk voelt. Maar grote kans dat u dan herkeurd wordt en in een lager WAO-percentage terechtkomt. Met de komst van de WIA in plaats van de WAO in 2006, waarbij alleen 80-100% mensen nog in WAO=WIA zitten, is het gevaarlijk om uw 80-100% WAO percentage in gevaar te brengen tenzij u zich definitief sterker voelt.

WAO (volledig = 80-100%)

Wij gaan er hier vanuit dat u 80-100% in de WAO zit.
Echter: de WAO is een ‘loondervingsmaatregel’, dus het kan best zijn dat de UWV arts u voor 50% afkeurde – bijvoorbeeld dat u slechts 20 uur in de week kunt werken. Door het inkomensverschil – het inkomen dat u vroeger was, versus het inkomen dat u met banen van 20 uur per week kunt verdienen – kan het echter voorkomen dat u toch 80-100% WAO wordt.

Indien u een dergelijk geval bent: verklaard x uur per week te kunnen werken, maar door inkomensderving in 80-100% WAO, dan is dat ideaal om legaal bij te verdienen. U hoeft geen werkbriefje in te vullen, werk gewoon, en geef aan het einde van het jaar alles als ‘overige inkomsten’ aan de fiscus op. Het veiligst is hierbij een ‘overeenkomst van diensten’ aan te gaan. Indien u een arbeidsovereenkomst sluit naast uw 80-100% WAO van meer dan 20 uur, kunt u in problemen komen omdat men dan zegt: ‘Ziet u wel, u kunt toch meer dan 20 uur per week werken!’. Als uw inkomsten in de tijd waarvoor u goedgekeurd bent hoger zijn dan de uitkering (per uur), zou men uw ‘restverdiencapaciteit’ alsnog hoger kunnen inschatten, en zou daardoor uw WAO percentage kunnen dalen. Maar als u toch zeker bent van de continuïteit van uw verdiensten: gewoon doen!

U mag helemaal niet werken
Stel dat u volledig bent afgekeurd, u kunt 0 uur per week nog werken (aldus wordt ingeschat), dan is het gevaarlijk om te gaan werken. Het wordt wel aangemoedigd, zeker als u zich sterk voelt. Maar grote kans dat u dan herkeurd wordt en in een lager WAO-percentage terechtkomt. Met de komst van de WIA in plaats van de WAO in 2006, waarbij alleen 80-100% mensen nog in WAO=WIA zitten, is het gevaarlijk om uw 80-100% WAO percentage in gevaar te brengen tenzij u zich definitief sterker voelt.

Toename Faillissementen geldt niet voor Horeca

Het aantal bedrijven dat in 2012 failliet is gegaan heeft in 2012 een nieuw record gehaald. Faillissementsdossier heeft de voorlopige jaarcijfers bekend gemaakt waaruit blijkt dat in 2012 12.397 bedrijven failliet zijn gegaan. Dit is ruim 20 procent meer dan in het voorgaande jaar.

Opvallend is dat de Horeca ten opzichte van 2011 een herstel laat zien. In 2012 zijn er vooral minder restaurants en cafe’s failliet gegaan. Het aantal hotels is wel toegenomen, maar overall komt de horeca in 2012 er beter uit dan in 2011. Laten we hopen dat deze lijn in 2013 doorgezet kan worden!

Subsudie aan Jongerenkeet onder druk door Horeca Nederland

Jongerenkeet de Kolk uit Genemuiden heeft een subsidie toegewezen gekregen. Koninklijke Horeca Nederland vindt dat deze subsidie ingetrokken moet worden. De 50.000 euro subsidie zou voor oneerlijke concurrentie zorgen met reguliere horecazaken. Een ander bezwaar is dat de gemeente hierdoor goedkoop alcohol drinken voor jongeren stimuleerd.

Een woordvoerder van jongerenkeet de Kolk geeft aan dat ze de subsidie gebruiken voor hun maatschappelijke functie. Donderdagavond zal de zaak besproken worden in de gemeenteraad.

Loon in Horeca stijgt het minst

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de gemiddelde lonen en de stijging hiervan bekend gemaakt. Uit deze cijfers blijkt dat in het derde kwartaal de cao-lonen in de horeca het minste zijn gestegen.

De gemiddelde stijging van lonen in Nederland is 1,7%. De gemiddelde stijging van de lonen in de horeca is slechts 0,3%. Daarnaast gaat de oonsverhoging van de horeca-cao pas in het vierde kwartaal van 2012 in. De vorige keer was dit in het derde kwartaal van 2011. De gemiddeld lagere loonstijging zal naar alle waarschijnlijkheid dus compenseren in het vierde kwartaa lvan 2012.

Hoge stijgingen in het loon zijn waarneembaar in de bouw & industrie. Doordat de cao’s van bouw en de metaal industrie verbeterde waren hier loonstijgingen tussen de 2,1 en 2,3 procent.

Gevolgen Prinjesdag en deelakkoord voor arbeidsmarkt

Op de derde dinsdag van september was het weer zover: Prinsjesdag 2012. Het demissionaire kabinet maakte het financiele huishoudboekje voor Nederland voor het komende jaar bekend. Op deze dag zijn er ook een aantal maatregelen afgekondigd die invloed hebben op het arbeidsrecht en de banenmarkt.

De premie voor de Werkloosheidswet (ww) wordt in 2013 verhoogd. Dit is een voorbereiding op 2014, het jaar waarin het ontslagrecht hervormd gaat worden in Nederland.

  • Op het moment dat een werkgever een werknemer ontslaat dan moet hij verplicht de eerste 6 maanden de ww-uitkering aan de werknemer betalen.
  • De werkgever wordt verplicht werknemers na ontslag een transitiebudget te geven. Een transitiebudget is bedrag dat de werknemer kan investeren in het vinden van een andere baan en bijvoorbeeld gebruiken voor omscholing. Het transitiebudget kan gezien worden als vervanging van de huidige ontslagvergoeding.
  • Tenslotte is in dezelfde week bekend gemaakt dat de afschaffing van de fiscale reiskostenaftrek niet door gaat. Dit blijkt uit het eerste deelakkoord van Mark Rutte en Diederik Samson.

Toename hoeveelheid online vacatures

De cijfers en statistieken over de maand juni 2012 zijn weer binnen en hieruit blijkt dat het aanbod van vacatures in de maand juni is gestegen ten opzichte van mei. Opvallend hierbij is dat deze stijging vooral te danken is aan het aantal horeca vacatures dat momenteel openstaat. In de horeca stijgt de vraag naar goed personeel traditioneel tijdens de zomermaanden.

Als het aanbod van vacatures wordt vergeleken met 2011 is het nog steeds matig te noemen. Vrijwel in alle sectoren was er vorig jaar rond dezelfde tijd meer werk te vinden. De index van monster laat zien dat in de publieke sector het aantal vacatures is gedaald met 43 punten.

Aantal horeca vacatures Monsterboard gedaald

Monsterboard heeft de cijfers van het afgelopen jaar bekend gemaakt en opvallend is hierbij dat het aantal vacatures in de horeca en toerisme sector het hardste is gedaald. Deze gegevens uit de Monster Employment index laten zien dat het aantal horeca vacatures met 34 punten is gedaald.

Over het algemeen is het aantal vacatures in Nederland gedaald. Over de gehele banensector is het aanbod met 21 punten gemiddeld gedaald. Dit aanbod is historisch laag. Wij hopen op een zonnige zomer waardoor de horeca in Nederland toch nog een extra plusje kan krijgen.

FNV overweegt individuele afspraken met Horeca bedrijven

De vakbond FNV horeca overweegt om met individuele horeca bedrijven afspraken te maken. Doordat de CAO onderhandelingen in april zijn stopgezet vinden er momenteel geen onderhandelingen plaats.

De Vakbond FNV geeft aan dat via een andere weg nu resultaat geboekt moet worden. Hierbij wordt gedacht aan individuele afspraken met bedrijven. Er wordt begonnen met de grotere horeca ondernemingen. Uitgangspunt van FNV Horeca is hierbij de huidige CAO met aanpassing zodat de koopkracht behouden blijft.

Onderhandelingen horeca CAO voorlopig opgeschort

Momenteel vinden er onderhandelingen plaats tussen de vakbond De Unie en de werkgevers van de Koninklijke Horeca Nederland. Deze onderhandelingen zijn voorlopig opgeschort. Hier is volgens vakbond De Unie voor gekozen vanwege de complexiteit van de vraagstukken die meer tijd nodig hebben.

De Unie is al weken in onderhandeling met de werkgevers van de KHN. De inzet van de onderhandeling is onder andere een jaarlijkse salarisverhoging van horecapersoneel. Ruim 300.000 mensen die werkzaam zijn in de horeca vallen onder deze CAO.

3,2% meer omzet horeca door cafetaria’s en restaurants

Het laatste kwartaal van 2011 heeft de horecasector gemiddeld 3,2% meer omzet geboekt dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. CBS publiceerde vandaag deze cijfers en gaf aan dat dit vooral te wijten is geweest aan hogere prijzen. De hele horecasector kende een groei, maar hier waren vooral cafetaria’s (+7,2%) en restaurants (+4%) de grote trekkers. De hotelbranche kende de kleinste groei: 0,8% en ook de café’s kenden met 1,1% een bescheiden groei.

Dat de prijsstijging hier aan ten grondslag ligt lijkt ons bericht over de gelijk gebleven arbeidsmarkt in de horeca te bekrachtigen: het aantal vacatures in de horeca is gelijk gebleven.