Regel uw salarisadministratie via Payrollplaats!

Heeft u genoeg van juridische zaken zoals salarisadministratie en de bijbehorende verplichtingen rondom uw medewerkers in de horeca? Besteed via payrollplaats het juridische werkgeverschap uit!

Wat is Payrolling?
Payroll, ook wel payrolling genoemd, is het uitbesteden van het juridische werkgeverschap. Dat houdt in dat u de gehele salarisadministratie en andere juridische zaken overdraagt aan werknemers van een bedrijf wat met Payroll werkt. Payrollplaats is een bedrijf wat de juridische zaken voor u kan regelen. Zij kunnen zowel uw parttimers als uw fulltimers met arbeidsovereenkomsten voor bepaalde en onbepaalde tijd bij Payrollplaats op de loonlijst zetten. U werft en selecteert zelf uw eigen medewerkers, verzorgt zelf hun planning en voert de dagelijkse leiding over uw medewerkers. Payrollplaats verzorgt het juridische gedeelte van het werknemersschap en de verwerking van het salaris.

Voordelen Payrollplaats
Via Payrollplaats huurt u als het ware uw eigen personeel terug en dat scheelt administratieve zaken! Payrollplaats is een payroll organisatie die het belangrijk vindt om open en eerlijk te zijn in de communicatie naar u. Daardoor weet u precies waar u aan toe bent. Dankzij payrolling betaald u alleen de uren die de werknemer daadwerkelijk maakt. Een ander voordeel om te werken via Payroll is dat u normaal gesproken maximaal 2 jaar aan tijdelijke contracten mag geven, maar via Payroll is dat 5,5 jaar! U loopt geen arbeidsrechtelijke risicio’s. Dankzij deze regeling heeft u geen doorbetalingsplicht als uw werknemers ziek of arbeidsongeschikt zijn. Voor meer voordelen van payrolling kunt u terecht bij voordelen payroll.