Curriculum Vitae (CV)

Het curriciulum vitae is een document waarin een overzicht staat van je persoonlijke gegevens en informatie over je werkverleden, genoten opleidingen en persoonlijke kwalteiten. De belangrijkste onderdelen van het Curriculum Vitae zijn je werkervaring en je opleidingsniveau. Heb je de horeca vacature van je dromen gevonden en wil je gaan solliciteren, zorg dan eerst dat je cv up to date is. Hieronder staan een aantal tips die je kunnen helpen bij het maken van een Curriculum Vitae.

Hoe ziet een Curriculum Vitae eruit?

Een CV bevat altijd je persoonlijke gegevens. Hierbij kan je denken aan je voornaam, achternaam, adresgegevens, geboortedatum, geboorteplaats, telefoonnummer en je emailadres.

Vervolgens benoem je je voorgaande werkgevers. Doe dit op basis van actualiteit, de meest recente baan staat bovenaan. Geef aan in welke je periode je ergens hebt gewerkt en beschrijf kort wat je functie inhield. Soms kan het relevant zijn om je reden van bij je voormalige werkgever vertrek te vermelden.

Bespreek je opleidingen en cursussen. Als je verschillende certificaten, modules en diploma’s hebt behaald geef dan de tijdsperiode aan en leg kort uit over de inhoud hiervan.

Naast deze twee eerste onderwerpen is het vaak ook zinvol om andere onderwerpen in je Curriculum Vitae te bespreken zoals:

  • Persoonlijke kwaliteiten
  • Talenkennis
  • Publicaties
  • Kennis van softwarepakketten als office of adobe
  • Vrije tijdsbesteding en hobby’s

Op internet zijn veel voorbeelden te vinden hoe een Curriculum CV eruit ziet. Op zoek naar inspiratie? Ga dan naar Google.nl en zoek op “Voorbeeld CV” en maak een combinatie van de beste voorbeelden die je tegenkomt. Let op: Probeer altijd zakelijk, maar als het kan ook origineel te zijn en je onderscheiden van de andere sollicitanten!